Фонд соціального страхування

Допомога на поховання фінансується у повному обсязі

Попри умови воєнного стану Фонд соціального страхування України продовжує у повному обсязі здійснювати для українців всі види виплат матеріального забезпечення. Зокрема, штатно фінансуються допомоги на поховання.

У разі смерті працівника через хворобу, травму чи інші причини, що не пов’язані із виконанням професійних обов’язків, його родині Фонд соціального страхування України виплачує грошову допомогу у розмірі 4 100 гривень для здійснення поховання. Кошти також можуть бути перераховані іншій особі, яка здійснила поховання померлого.

Також Фонд надає допомоги на поховання в разі смерті непрацюючої особи, яка перебувала на утримані застрахованого (не мала самостійних джерел засобів до існування):

1) дружини (чоловіка);

2) дітей, братів, сестер та онуків, які не досягли 18 років або старших цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до 18 років (братів, сестер та онуків – за умови, що вони не мають працездатних батьків), а студентів та учнів середніх професійно-технічних і вищих навчальних закладів з денною формою навчання – до 23 років;

3) батька, матері;

4) дідуся та бабусі за прямою лінією спорідненості.

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися