Фонд соціального страхування

Інформує Фонд соціального страхування

Як пришвидшити отримання виплат від Фонду:

- не зволікати у подачі заяв-розрахунків. Фонд здійснює фінансування на підставі отриманої від роботодавця заяви-розрахунку – саме від дати її подачі, у першу чергу, залежить дата виплати.

- не втрачати зв'язок із своїм роботодавцем, бухгалтером та комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства.

Як слідкувати за станом оплати лікарняного онлайн:

- дізнатись дату прийняття Фондом заяви-розрахунку на виплату коштів. Дізнатись дату можна на підприємстві, або у робочому органі виконавчої дирекції Фонду, де зареєстрований роботодавець. Для цього необхідно назвати номер ідентифікаційного коду. Контакти усіх робочих органів можна знайти на сайті ФССУ: https://bit.ly/3eEIbV7, а номери гарячих ліній обласних управлінь тут: https://bit.ly/3cwoNHf.

- якщо відома дата подачі заяви-розрахунку, слідкувати за виплатами можна онлайн у телеграм-каналі ФССУ: t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація щодо сум і дат, за які Фондом профінансовано матеріальне забезпечення і страхові виплати. Інформація оновлюється за тегом #фінансування_оперативно.

- щоб точно дізнатись, чи кошти вже перераховано роботодавцю, введено у телеграм-каналі додаткову звітність за тегом #фінансування_страхувальників – інформація оновлюється у розрізі регіонів і означає, що кошти за заявами-розрахунками, поданими по наведену дату, вже знаходяться на рахунку роботодавця. Він має виплатити їх у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від Фонду соціального страхування України.

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися