Пенсійний фонд

Пенсійний фонд провів індексацію пенсій

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році», з 1 березня Пенсійний фонд провів індексацію пенсій.

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Мінімальний розмір підвищення становить 100 грн.

З числа одержувачів пенсій, обчислених за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», в Чернівецькій області перераховано 92 відсотки контингенту пенсіонерів. Вже в березні близько 133,5 тис. громадян отримають підвищення.

Перерахунок здійснено в автоматичному режимі за матеріалами пенсійних справ без додаткових звернень громадян до установ Пенсійного фонду. Виплата проіндексованих пенсій здійснюється згідно з графіком у звичному порядку.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися