Місцеві ініціативи

ЗАЛУЧЕННЯ ГРОМАДЯН У МАМАЛИГІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

#Викликприйнято прийнято від Рукшинська територіальна громада

У  Мамалигівській громаді впроваджено один з найбільш ефективних механізмів  локальної демократії – місцеві ініціативи, за допомогою якого  ініціативні групи кожного населеного пункту можуть звернутись до сільської ради з пропозиціями, цікавими ідеями щодо розвитку громади або окремого населеного пункту. Для цього варто створити ініціативну групу та зібрати 50 підписів.

В Мамалигівськійгромаді цей механізм залучення громадян був використаний жителями села Кошуляни. Вони звернулись до сільської ради з пропозицією щодо виділення земельної ділянки для встановлення вуличних тренажерів. На підтримку цього рішення було зібрано понад 50 підписів та сільська рада підтримала ініціативу жителів.

Зокрема, алгоритм подання місцевої ініціативи розписано в спеціально підготовленому буклеті, про який інформували мешканців громади під час  інформаційної кампанії  щодо просування місцевих ініціатив.

А які механізми залучення використовує Великокучурівська територіальна громада     https://cutt.ly/0UK3H6F

#флешмоб_серед_буковинських_громад

#Український_Народний_Дім_у_Чернівцях

Програма USAID - US Agency for International Development - «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (Програма DOBRE) виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID - US Agency for International Development). Реалізує програму в Чернівецькій області - Український Народний Дім у Чернівцях.

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися