Економіка

Кампанія декларування-2021

Триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2020 році. Термін подання громадянами декларацій про отримані минулорічні доходи – до 1 травня 2021 року.

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню від осіб, які не є податковими агентами, у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна, доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), інвестиційного прибутку, іноземних доходів тощо.

Також, в ході кампанії декларування мають право подати декларації громадяни, які бажають скористатись податковою знижкою за понесеними витратами в минулому році. Для них термін подання декларації до 31 грудня 2021 року. У разі, якщо платник податку до кінця року не скористається правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Корисна інформація розміщена на сайті податкової служби у розділі "Деклараційна кампанія 2021": https://cv.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися