Безпека життєдіяльності

Правила пожежної безпеки під час Різдвяних та Новорічних свят

Під час зимових свят власникам домівок потрібно бути уважнішими та обережнішими.

Новорічно-різдвяні свята – це свічки, хлопавки й вогні, а ялинки, досить швидко горять і достатньо навіть маленької іскри, щоб ялинка перетворилась на смолоскип. При цьому штучні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й «розтікаються». При виборі штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям, які мають обробку протипожежними засобами (ця інформація вказується на упаковці). Встановлювати ялинку треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню – камінів, газових плит. Щоб ялинка не впала або не поранила дитину, вона повинна бути правильно зібрана і надійно прикріплена, а іграшки рівномірно на ній розподілені. На ялинку не можна встановлювати свічки та бенгальські вогні, особливо в об’єднанні з ватним «снігом» і паперовими іграшками. Збирати штучну ялинку потрібно згідно з інструкцією. У процесі складання ялинки не рекомендується підпускати до неї дітей. Розміщувати ялинку потрібно так, щоб вона не перешкоджала проходам між кімнатами. У кімнаті, де стоїть ялинка, діти повинні перебувати тільки під доглядом дорослих.

Слід дотримуватись й правил електробезпеки. Особливу увагу варто звернути на ілюмінацію. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні й не сертифіковані електричні вироби. Залишати без нагляду увімкнену ілюмінацію не варто, а особливо не дозволяти дітям самостійно вмикати електрогірлянди. При виявленні несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, вона повинна бути терміново відключена. Дроти ялинкової гірлянди не повинні пролягати навколо стовбура або тягнутися через усю кімнату.

Дністровський районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися